Villa Bjørnebo kennel

Oppdrett av leonberger

"Baby"
Født/Born: 3. mars 2006 - 25. mars 2014
Mor/Mother: N Uch Lou Franchi's Frida Pia
Far/Father: Lejonlands Ärlige Gideon
  Stamtavle/Pedigree
Fotogalleri/Pictures


Baby 2 år og 9 mnd


1 år


8 mnd


8 mnd


5 mnd


5 mnd

9 uker
9 uker


9 uker


7 uker sammen med mamma Pia


7 uker


6 uker


5 uker


5 uker


Mor og datter


4 uker


19 dager


14 dager gammel og har fått øyneSliten og fornøyd


Pia og far på vei inn til røntgen hos Marit veterinær. Marit har vært fantastisk disse dagene og stilt opp til alle døgnets tider ettersom valpingen dro ut i tid.

Alder Vekt  
Født 450 g  
1 dag 475 g  
2 dager 507 g  
3 dager 545 g  
4 dager 603 g  
5 dager 676 g  
6 dager 750 g  
1 uke 834 g Ormekur
2 uker 1500 g  
3 uker 2285 g Ormekur
4 uker 3330 g  
5 uker 5130 g Ormekur
6 uker 7 kg  
7 uker 8,5 kg Ormekur
8 uker 10 kg  

 

 


Eget fotogalleri / Picture gallery

Video 4 uker (9981 kb)
Video 5 uker (3793 kb)
Video 6 uker (5106 kb)
Video 7 uker (5231 kb)


Charm ble 2 BTK på valpeshow i dag 17.9.06 Kristikk: "6,5 mnd gammel tispe av meget god type. Vakkert hode og uttrykk. Meget god front. God overlinje. Knappe bakbensvinkler. Flott pels og farge. Velvist."


5 mnd gammel er Charm som for det meste kalles Baby blitt 37 kg. Hun har veldig lange ben, lang hale, store ører og verdens nydeligste leonberger ansikt. Hun har fin bredde foran og bak, men eier ikke kne vinkler for øyeblikket. Hun er lett å ha med å gjøre. Rolig og trivelig. Hun er glad i mat, og tigger som en proff. Hun har ikke under ull, men den andre pelsen som kommer er lang, kraftig og med fin rød farge.


Charm har vært på sitt første valpeshow 24.6.06. Her er kritikken:
"Meget feminint hode. Fin hals. Bra overlinje. Tilstrekkelig vinklet foran/bak. Litt høy bak i dag. Meget god benstamme. Fine poter. Velstelt og fin pels. Beveger seg lett og med spenst når hun vil. Ellers er mamma flink til å stille. Meget fint gemytt."


I dag kom svaret på DNA testen, og nå kan vi legge ut stamtavlen hennes. Gideon er den skyldige pappaen, og det er vi veldig glad for.


Vi har diskutert mange navn og hun blir kalt mye rart, men nå er vi enige om at hun skal hete Charming Surprise. Charm til daglig. Så får DNA testen avgjøre om det blir kennelnavn foran.


Her er Pia med sin store overraskelse. Vi var hos veterinær tirsdag den 28.2, og fikk konstatert at Pia var drektig. Så var altså det vi trodde var en innbilt drektighet ikke så innbilt allikevel. Det var bare å dra hjem å sette opp valpekassen. Dagen etter begynte valpingen. Hvordan det hele har gått til får vi nok aldri svar på. Hverken vi, eller hunde hotellet hundene våre var på under deler av løpetiden har vært vitne til noen parring, men vi har i ettertid fått bekreftet fra kennelen at Pia og Gideon var luftet sammen hver dag under oppholdet der. Her hjemme har de vært holdt adskilt til 4 uker etter løpetiden startet. Vi vil ta DNA test for å få bekreftet farskapet uansett om det er liten sannsynlighet for at det er andre enn Gideon som er pappaen. Denne kombinasjonen ville vi ikke ha gjort om det var vi som hadde kontroll over det. Vår standard er å minimum følge raseklubbens retningslinjer og krav til avlsdyr. Pia derimot var av en helt annen oppfatning. Vel, nå har det lille nurket kommet og vi skal gjøre det beste ut av det. At hun kommer til å bli et bortskjemt lite enebarn er det vel heller ingen tvil om. Pia er rørende opptatt av den lille og veldig flink. Og vi har allerede falt pladask for den lille. For de som vil følge med i utviklingen til nykommeren vil vi legge ut bilder og informasjon her etterhvert. Akkurat nå vil vi bare slappe av og kose oss med valpen og de andre etter en lang fødsel.


 

© Copyright

Villa Bjørnebo kennel v/ Edel P og Jan Rytter Sunde, Ulaveien 155, N-3280 Tjodalyng

Tlf: +47 970 97 622                E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.