Villa Bjørnebo kennel

Oppdrett av leonberger

2019

Den 18. mai 2019 Ble Morelo og Teela foreldre til 2 tisper og 4 hanner på Knatteberga's kennel i Sverige

 


25.04.2019
Den 12 og 13. april ble Hanna mamma til 5 nydelige tispevalper hos Soldronningen kennel. Drektigheten har gått fint, og fødselen klarte hun galant. Hanna er en fantastisk mamma for de små. Vi gleder oss til å følge kullet videre.

 

  

 


2018


12.11.2018
Hipp hurra for Morelo som forrige helg tok det Svenske certet og ble 4 BHK i Wäxjö. Han ble dermed også Svensk og Nordisk champion.
Han ligger også som nr 4 på Norsk Leonberger klubbs mestvinnerliste pr 27.10.18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.11.2018
I Sverige blir det valper i uke 49!!  Josefin har vært på ultralyd med Nika, og det viste at det blir et bra kull hos Guldlejonet i desember.  Vi gleder oss.
Sjekk inn hos Guldlejonet kennel

Du finner også stamtavle til kullet HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.09.2018

 Her er lille Hodor. Han er født den 21. mai hos Marlene Secher Ølgod, Danmark. Morelo er pappaen. og vakre snille Arya er mamma. Marlene har gjort en fantastisk jobb med valpene, og vi har fått en trygg og fin liten gutt som vokser så det knaker. Morelo sluttet å spis da Inca døde. En hel mnd gikk han på minimalt med mat og var veldig lei seg. Heldigvis snudde det da Hodor kom. Han er en skikkelig gledesspreder. Ekstremt rolig og tar alt på strak labb. Takk Marlene for Hodor.

 

 

31.07.2018
Den 18. juli mistet vi Inca. Hun var frisk og pigg til det siste. Selv om hun nærmet seg 8 år tenkte jeg aldri på henne som en gammel hund. Hun var kvikk i bevegelsene, og med på alt som var gøy. Det var et sjokk, og en stor sorg. Hun er dypt savnet av oss tobente og ikke minst av sønnen Morelo. Vi er glad vi har barn, og snart barnebarn etter denne flotte damen.

 

 

 

 

 

21.05.2018
Villa Bjørnebo's Mr Morelo x Leodania's Perfect! Lady

11 valper født 21, mai 2018 /11 Puppies born 21th May 2018

Oppdretter: Marlene Secher Ølgod, Danmark
Facebook side

 

21.04.2018
I dag fikk vi den glade nyheten fra Danmark om at Morelo skal bli pappa for aller første gang i slutten av mai. Mer info om kombinasjonen finner du hos oppdretter HER eller på vår egen side

 

 

 

 

 

 

 

Morelo BIR og Hanna BIMMye har skjedd siden sist. (igjen)  Morelo har blitt Norsk og Dansk Champion. Hanna har blitt Norsk Champion. Vi krysser fingrene for at det blir valper på Soldronningen kennel der Hanna bor denne våren. Både Morelo og Lillebror har fått plass på mestvinnerlisten til Norsk Leonberger klubb for 2017. Veldig gøy at det er hele 2 representanter fra vårt lille oppdrett. Vi setter stor pris på alle de fine bildene fra valpekjøperne våre. Tusen takk!! Det er flott å se at de har det bra og stortrives med livet sitt hos dere. 

 

 

 

 

 

2017

02.05.2017. Mye har skjedd siden sist. Og for å begynne med det siste først, så har Morelo og Hanna vært til diverse helsetester. De besto begge to. Begge er fri på hofter og albuer, og øyenlyst fri. Gleden er stor.
Hanna har flyttet til Soldronningen kennel for mange måneder siden. Der er hun en del av flokken, og nyter turer i den flotte bøkeskogen de har på Bakkane.  P.g.a min helse ser det ikke ut til at det blir flere valper hos Villa Bjørnebo, men jeg gleder meg til å kunne dra til Soldronningen å kose med valper til neste år. Da blir forhåpentligvis Hanna mamma.
Morelo har fått en tittel på stamtavlen sin siden sist. Han er nå Dansk juniorvinner -16. Både Hanna og Morelo har fått hvert sitt store cert, så nå jaktes det på noen små. Mye av den kommende utstillingssesongen kan jeg ikke delta på siden det er mange andre begivenheter i familien, men på sensommeren kommer vi sterkt tilbake.
Den 31. mars mistet vi Valgjerd. Hun ble stadig i dårligere form, og synet ble til slutt så dårlig at hun heller ikke klarte å orientere seg inne i huset i kjent miljø. Hun har gjort en stort inntrykk og er dypt savnet.

 

 

2016

14.06.2016. Ser plutselig at jeg ikke har skrevet noe siden i april. Da er det på tide! Vi har vært på flere valpeshow siden sist. Helgen den 11. og 12. juni var vi i Sandefjord med både Hanna og Morelo og toppet det hele med BIS 2 lørdag til Morelo og BIS 1 søndag til Hanna. Helt uvirkelig. Jeg er så stolt av de to bobil barna etter Inca og Rolex. Bestemor Torill var dyktig handler for Hanna.
Helgen før var Morelo på NKK i Drammen. Der ble han BIR med strålende kritikk. Vi ventet ikke på gruppen p.g.a varmen og formen til matmor. Dagen etter var det Østlandsspesialen for Morelo. Der ble han BIR og BIS! Dette var de siste valpeshowene for bobil barna. De er 8 mnd nå, og skal få vile noen måneder. Tusen takk for all hjelp fra handler Torill, forvertene Anne og Tor, og til Vickie for hjelp med pelsstell!
Ellers så har vi begynt på valpekurs. Mor trenger repetisjon, og Morelo blir en stor gutt som må kunne oppføre seg. Da er det gøy å trene med andre som har valper på samme alder. Inca er fremdeles en veldig tålmodig mamma, selv om pjokken har vokst henne langt over hodet. Esperanza har flyttet til trivelige forverter i Revetal. De ble fort vel mye futt da Morelo flyttet tilbake med to så unge hunder i hus. Det var en vanskelig avgjørelse. Vi mente at hun er så stødig at hun ville takle å flytte mye bedre enn en valp på 4 mnd som allerede hadde byttet hjem. Heldigvis bor hun ikke langt unna. Valgjerd sliter med synet, Enkelte dager ser hun veldig lite. Det går stort sett greit inne i huset, men hun må følges ute nå. Hun elsker fortsatt å være med, og hyler av glede når det er bobiltur på gang.
Fotogalleriene er oppdatert med mange nye bilder.

26.04.2016

Morelo og Hanna var på valpeshow på Letohallen den 23. og 24. april. Jeg har ikke sett Hanna siden romjulen, og det var litt av en overraskelse. Hun er aldeles nydelig. Dette skal bli spennende fremover.  Resultatet ble det samme begge dager. Morelo ble BIR og Hanna ble BIM. Det kunne like gjerne ha vært omvendt, for den tispen kommer til å vise frambena i ringen! Tusen takk til Hannas forverter som stile opp i helgen, og til trivelig samvær med alle venner og kjente. På hjemveien stoppet vi og møtte Happy Lea med familie. Kjempekoselig. Det er lagt ut flere nye bilder i galleriene

 

 

 

15.03.2016
Vi har vært på Sørlandsspesialen denne helga. Morelo stilte på valpeshow for første gang og ble både BIR og BIS 1. Vi hadde også et lite familietreff der pappa Rolex og bror Jonas med familier var med. Kjempekoselig! Esperanza fikk excelent og 1AUKK.
Morelo har flyttet tilbake til oss, og her blir han. 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015

24.11.2015
Vi har overført Villa Bjørnebo's Grateful Tea til våre fantastiske forverter på Sunndalsøra.
Tusen takk for godt samarbeid, og for at dere alltid stiller opp. Tea kunne ikke hatt det bedre.

09.11.2015
Bobil-kullet har fått sin egen side

24.10.2015
Bobil kullet har fått sitt eget fotogalleri

20.10.2015
Den 11. oktober kom valpene til Rolex og Inca til verden. Dette blir bobil-kullet vårt.
Mer info og bilder kommer etter hvert.

Ultralyd
03.09.2015
I dag har Inca vært på ultralyd. Det var ikke helt planlagt, men veterinæren overtalte meg til å prøve siden jeg allikevel skulle dit, og jammen var det full pott med en gang scanneren ble satt på magen. Nå er det bare å glede seg til de små kommer ca 13. oktober. Mer info på valpesiden

06.05.2015
Det er en del nye bilder i fotogalleriet. Vi får en del spørsmål om valpeplaner. Det kommer, må bare bestemme hvilken hannhund vi skal bruke, og når det blir. Håper dere er tålmodige en stund enda

 

06.03.2015
Jeg har vært alt for dårlig på å oppdatere hjemmesiden. Nå har jeg i alle fall gjort et skippertak og lagt inn mange nye bilder i fotogalleriene.
Mye har skjedd siden sist. For å begynne med det siste først:
Inca har vært til øyelysing på nytt, og hun ble godkjent uten anmerkninger.  Hurra!
Happy valpene har rukket å bli 10 mnd gamle. D.v.s at de ikke regnes som valper lenger, men som juniorer. De vokser enda. Noen er litt høyere bak enn fremme, men om litt har forparten tatt igjen baken. Et par stykker har debutert på offisiell utstilling. Veldig gøy. Det er så koselig å få bilder og tilbakemeldinger far valpekjøperne. Tusen takk skal dere ha.

 

2014

03.12.2014
Det er alt for lenge siden hjemmesiden ble oppdatert, så lenge siden at jeg ikke husker alle passordene mine. Mye har skjedd siden sist. Det aller tristeste var at Teo sovnet inn den 14. november. Vi savner han hver dag. Vi er så takknemlig for årene vi fikk sammen med han. Bedre hund kunne vi ikke fått. Jeg var spent på hvordan det skulle gå med Inca når faren hennes var borte, men det har gått bedre enn forventet. Hun har lett etter han, og spiser ikke så bra som hun pleier, men er ellers som vanlig nå. Esperanza holder henne i ånde med masse spillopper hver dag.
I september ble Valgjerd 8 år, og er nå offisielt veteran. Hun tror fortsatt at hun er den største og sterkeste i flokken. Ikke like lurt bestandig, men det forstå ikke hun.

27.07.2014
I dag er Happy kullet 12 uker. Tusen takk til valpekjøperne som er flinke å sende oppdateringer og bilder. Kjempekoselig.

10.07.2014
Nå har alle valpene reist til sine nye hjem. Bare den røde tispen som vi kaller Esperanza blir igjen hos oss. Jeg har virkelig kosa meg med disse valpene. Det er ikke så ofte vi har valper, derfor blir det ekstra stor stas. Jeg er veldig fornøyd med hvordan de har utviklet seg de første 8 - 9 ukene. Nå ønsker vi alle valpene og deres eiere lykke til! Måtte dere få mye glede av hverandre i mange år fremover ♥

08.05.2014
Søndag startet fødsel til Inca. Torill på Soldronningen kennel var med som jordmor, og Inca ventet med å føde den første valpen til hun hadde kommet. Inca er ingen stor tispe, men magen var diger, så vi var spente. Den første valpen kom kl 16.53, og den siste natt til mandag. Da hadde det kommet hele 12 valper. Dessverre var det flere dødfødt, og en mistet vi på dag 2. En bitteliten hannhund. Det hadde nok ikke vært optimalt med så mange valper i magen. Nå sitter vi med 4 fine tisper og 2 flotte hannhunder i valpekassen. Inca er kjempedyktig mamma, og steller godt med de små. De virker livlige og livskraftige. Det skal bli spennende å følge de små fremover. Dette blir Happy-kullet vårt. De har fått egen side der jeg vil forsøke å legge ut info og bilder etter hvert.

29.04.2014
Nå er det 6 dager igjen til Inca har termin. Hun er i fin form. Har blitt god og rund, og det sparker livlig i magen. Nå krysser vi fingrene for at alt skal gå bra.
Våren har kommet for fullt i Ulaveien, og vi nyter til fulle. Det har vært fullt hus med små og store mennesker en periode, og det liker vi.

06.04.2014
Det er full vår i Ulaveien. I dag regner det, men vi har hatt mange fine dager hvor vi knapt har vært inne. Det er nok å gjøre ute når en har hunder, hus og hage. Eller bare sette seg i solveggen med en kopp kaffe. Jan har jobbet som bare det, og syntes kanskje det var godt å få reise om bord en periode igjen.
I morgen er det 4 uker igjen til valpene kommer. Magen til Inca har øket med 5 cm til tross for at hun har spist veldig lite de siste 2 ukene. Hun er veldig rolig og vil helst bare ruge på babyene sine. Flere potensielle valpekjøpere har vært på besøk. Det setter vi stor pris på. Nå får vi håpe det blir rett antall og kjønnsfordeling etter etterspørsel :)
Vi savner Baby. Det ble veldig tomt uten henne. Det er veldig mange år siden det var bare 2 leonbergere i huset.

26.03.2014
I går sovnet Baby inn, vel 8 år gammel. Hun har hatt hjerteproblemer lenge, men det er allikevel forferdelig trist. Hun vil alltid bli minnet med glede.
Det har gått vel 3 uker siden Inca ble parret. Hun har forandret seg mye. Hun er mye roligere, og brystene utvikler seg. Vi får se om vi tar ultralyd etter hvert, men jeg er ganske sikker på at det blir valper her om noen uker.

21.02.2014
Nå begynner det å våres i Ulaveien. Det kan vi like. Samtidig har Inca fått løpetid, og etter en rask avgjørelse, og et Ja fra Wilderings kennel som har den eneste hannen jeg kunne tenke meg å bruke for øyeblikket har vi bestemt oss å parre henne på denne løpetiden. Info og fiktiv stamtavle er lagt ut på valpesiden. Tusen takk til Victoria og Henrik på Wilderings kennel!

13.01.2014
Godt Nytt År!
2014 er godt i gang, og hverdagen har begynt igjen etter en rolig og trivelig julehelg i Ulaveien. Vi har hatt ukesvis med regn og mildvær, men nå har vi fått et bittelite lag med snø og frost. Det betyr fast grunn under føttene på tur og rene hunder :)
Tea som vanligvis bor hos trivelige forverter på Sunndalsøra har flyttet inn mens vi venter på løpetiden. Den skal være rett rundt hjørnet nå. Hun går fint sammen med de andre hundene.

01.12.2013
Endelig har jeg fått oppdatert fotogalleriene med bilder fra nesten hele dette året. Du finner det HER

25.10.2013
Da er nye sider oppe å går, men ikke alt innhold er med enda. Men jeg har i alle fall en side som fungerer.

© Copyright

Villa Bjørnebo kennel v/ Edel P og Jan Rytter Sunde, Ulaveien 155, N-3280 Tjodalyng

Tlf: +47 970 97 622                E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.